Thursday, February 19, 2009

what happen 2 my abah??

last tuesday...tiba2 je abah ana balik kerja with my grandma and also my uncle...what happen??
then my grandma pon cakapla....abah najwa tadi orang hantar mai umah tok...abah najwa dah tak boleh gerak ddah masa tu...tok nangis sangat....tok hanya ajar abah najwa mengucap ja...
lepas tu baru abah sedar...

then pas2 ana pon tanyalah kat abah what happen actually...pas2 abah pown citerla da true story...
masa abah tengah ambik wudu' kat masjid 2 tiba2 abah sakit kepala...then..abah gagah jugak ambik wudu' dan pergi solat zohor...tapi abah sembahyang duduk sebab abah tak leh diri...tak nampak apa...lepas solat abah kuar dari masjid nak pi kereta..tiba-tiba abah muntah...then kawan2 abah bwk abah p hospital...then kat hospital doc tanya abah nak duduk wad ker nak cucuk??
abah pown cakaplah cucuk jerlah...pastu doc pon cucuklah...sebab 2 lah yg jadi x sedar 2...

them my abah said that he ate 'sambal' yesterday...then i remember that i cooked the 'sambal sotong' yesterday...rupa-rupanya ayah ana tak boleh makan sotong...mana lah ana tau abah tak leh makan sotong...dah tu why you eat it? i'm asking my abah...then abah ana cakaplah...nampak sedap....then ayat last abah ana...sedap 'sambal sotong' tuh...hehehe thanx abah....
and sorryyyyy

7 comments:

Leianna said...

abah anti sweet dgn anak2~

manis sgt :)

nanaloly said...

mesti najwa masak x sedap ni kan..hehe..sian abah najwa
:p

khairul™ | the nolla said...

xpe benda sudah nak jadi kita xleh nak watpe..
najwa!
bila nak wat sambal sotong kat aku?

najwa_hamali said...

to leianna~he's the best abah in this world.. even though he a bit quite...

to sis nanaloly~sedapla....tapi mmg kesian kat abah

to khai~nak rasa sambal sotong mai r umah aku...

Wafa Ahmad Zakiyuddin said...

salam..
da najwa..
meracuni abah sndr..hehe
pasal tepeng ek..
xkn ang nk join kot..
aku g jmp ngan una,wani n ehm2..
ang mst xsk nya..

IzzatIskandar~The Nolla said...

napa dgn abah kite nih??hahah..
xguna nya twin,hahahahahhaa

najwa_hamali said...

to wafa~ x dak aih...mana der ana tak suka...

to ijat~ tulah kesian kat abah kiter...

SIAPA SAYA

My photo
Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
Puteri sulung dan tunggal kepada Encik Hamali dan Puan Munirah. ::TASKI ABIM:: ::SEK KEB TASEK GELUGOR:: ::SEK MEN SAINS RAJA TUN AZALAN SYAH(SERATAS):: ::ALLIED HEALTH SCIENCES, CFSIIUM:: :: BACHELOR OF DIETETICS IIUM '11-'15
SAYA SAYANG ANDA SEMUA KERANA ALLAH

MEREKA KATA....

Get widget here

Blog Archive