Tuesday, March 31, 2009

TAGGED FROM ZUFAR

1. Apakah hubungan awak dan dia? (dia tu org yang tagged kite kut)
- kawan yang kenal dari blog...

2. 5 impressions terhdp dia
-tak tau sangat sebab kenal melalui blog...

3. Perkara yang paling memorable yang die lakukan kat awak..
- dia suka tagged ana...(kan zufar kan..hahaha..)

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak..
- tak pernah cakap pun...

5. Kalau die kekasih awak.. awak akan..
- biar Allah tentukan...

6. Kalau dia jadi musuh awak. awak akan..
- x baik musuh2 ni...

7. Kalau die kekasih awak.. dia perlu improve dlm..
- siapkan diri untuk membimbing dan dibimbing...

8. Kalau dia jadi musuh awak... mungkin kerana...
- salah ana sendiri kot..

9. Overall impression ttg dia..
-ramah (even tak kenal tapi rasa macam kenal...)

10. The most desirable thing to do to her/him(her)
- tak taw...

11. Apakah awak rasa ttg pandangan org terhadap awak?
- lain orang lain pandangannya....

12. The character of you for yourself?
- hmmm

13. On contrary, the character you hate about you..
- perasaan tak consistent

14. The most ideal person you want to be with?
- my riend

15. For people who like you.. tell sumthing about them.
- syukran jazilan..moga2 ukhwah kita kekal hingga ke syurga...

16. Ten people you tag:
1.aida
2.wafa
3.una
4.ijat
5.khai
6.aleiff
7.rahimi
8.fung
9.lan
10.fit



17. No.2 ada hubungan dgn siapa?
- hmmm kena tanya tuan badan sendiri...

18. Is no. 3 female or male..
- female.

19. If no.7 and 10 have a relationnship. Is it a good thing?
- as a friend..yes it's really good

20. Mcmmane dgn no.5 dan no.8?
- also friend

21. No.4 single kah?
- rasanya...x kot..

22. No. 1 belajar apa?
- dulu bio sekarang belaja bawak keta..

23. Say sumething about no. 6.
- hahah..gila2...dulu ana selalu sakit ati ngan dia...

24. No. 9 klakar tak?
- a bit la...

Sunday, March 29, 2009

alhamdulillah

salam~
syukur alhamdulillah pada hadrat Ilahi kerana kita masih lagi bernyawa pada saat dan ketika ini. Hanya post yang sangat singkat. Najwa cuma nak bagi tahu pada sahabat semua mulai pada hari ini najwa dah tambahkan ruangan AYAT AL QURAN dan HADITH di dalam blog najwa ni. InsyaAllah AYAT AL QURAN dan HADITH ini akan najwa tukar setiap hari jika ada kelapangan. Moga2 sahabat semua mendapat kemudahan dengan apa yang najwa buat ini. Dan moga2 dengan cara ini kita lebih mendekati dan memahami ayat2 AL QURAN dan juga HADITH2....

p/s: sebarang cadangan untuk memantapkan blog amatlah najwa harapkan dan hargai ...

great things from a friend...


ni ada beberapa gambar yang kawan ana edit...
terharu sangat...
nice and very cute...
boleh buat kenang-kenangan
jazakallahukhairan kathira,,,




Monday, March 23, 2009

i'm back

assalamualaikum..
akhirnya ana kembali..
setelah sekian lama mendiamkan diri...
huhuh
sorry 2 all my friends...
una
awa
fit
ella
elina
ifah
ijat
khai
and others....
yang x sempat ana message
menenangkan diri
alhamdulillah dah tenang dah sekarang!!
so lets blogging...
hak3...
i'm still the same person
nur najwa binti hamali
nothing change...
x caya tanyalah kawan2 yang jumpa ana
masa amik result dulu...
betul x??

Thursday, March 12, 2009

berehat sebentar~

nak tenangkan diri ana buat seketika....
nak bersyukur pada ALLAH....
dan nak memikirkan masa depan...
so kepada kawan-kawan...
jangan lupa bagi tau ana kalau apply mana2...
so boleh ana apply sekali..
jazakallahukhairan

Tuesday, March 10, 2009

12 march 2009

A big day for all spm candidates for the year of 2008. Included me as well. My feeling?? I really don't know...I'm 100% leave it to Allah...I've done my best... 

My abah lastly gave permission for me to take the result with my friends. But I'm still waiting for wafa final decision...if wafa wants to go by bus so we go by bus. If not I’ll go with my abah...

Actually after taking the result I should go to a camp as a 'facilitator'. But sadly I can't go. Cause I'll go to KL for my uncle's wedding on the Saturday. The camp is from 13 to 15 march. But as 'facilitators' we must go early. Maybe I'll go next time. Family is more important than anyting...Right??

So to all my friends be patient while waiting for me this Thursday. I really know that you all really miss me... Is it true?? Hahahaha…just admit it…

Saturday, March 7, 2009

kerinduanku membuak-buak~~

semakin hari hati ini semakin merinduinya
beberapa hari lagi
seluruh umat Islam akan menyambut
tarikh kelahiran kekasih ku ini....
jika insan lain pada hari lahirnya
pasti akan dinyanyikan
"happy birthday to you"
dan pastinya mengharapkan orang lain
mengucapkannya pada kita
namun bila kita sudah meninggal
tiada lagi yang menyambut 
tarikh kelahiran kita

berbeza sekali dengan kekasih ku ini...
namanya Muhammad
walaupun baginda sudah lama wafat
namun tarikh kelahirannya 
tidak pernah padam 
dari fikiran ummat Islam
pada 12 Rabiulawal
akan bergemalah di seluruh pelosok dunia...
dengan kalimah...

Salallahu ala Muhammad
Salallahu alaihi wassalam 
Salallahu ala Muhammad
Salallahu alaihi wassalam

sayu rasa hati ini...
andai rasulullah masih ada...
namun ku tau rasulullah sentiasa
ingatkan ku dan seluruh umat Islam..
semenjak aku masih belum dilahirkan

kerana di akhir hayat baginda
baginda menyebut...
ummati..ummati...ummati...
(umatku..umatku..umatku)

ya Rasulullah aku terlalu sayang padamu


Thursday, March 5, 2009

happy birthday to me..ijat and fad...

we're getting older and older...
since 12 am today
me..ijat and fad
had became 18....
wah!!!!!
getting older and older ma...

Monday, March 2, 2009

ada apa dengan bulan 3???

ada apa dengan bulan 3 nih???
sudah semestinya hari kelahiran sahabat2
yang sangat ana sayangi
selamat hari lahir semua...

dan yang paling istimewa...
hari lahir ...
kekasih hati ana yang sangat ana rindui...
pada 12 rabiul awal ini...
bersamaan dengan 9 mac...
ana terlalu merindui kekasih hati itu...

kepada yang menyambut hari lahir....
selamat hari lahir...
hik3....

SIAPA SAYA

My photo
Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
Puteri sulung dan tunggal kepada Encik Hamali dan Puan Munirah. ::TASKI ABIM:: ::SEK KEB TASEK GELUGOR:: ::SEK MEN SAINS RAJA TUN AZALAN SYAH(SERATAS):: ::ALLIED HEALTH SCIENCES, CFSIIUM:: :: BACHELOR OF DIETETICS IIUM '11-'15
SAYA SAYANG ANDA SEMUA KERANA ALLAH

MEREKA KATA....

Get widget here

Blog Archive