Sunday, August 23, 2009

PERISTIWA 1 RAMADHAN 1430H

assalamualaikum.....

tarikh: 1 Ramdhan 1430 H / 22 Ogost 2009
tempat: kem PDS Port Dickson
masa: 10 pagi

ada seorang hamba Allah ni keluar dari dewan selepas selesai sesi tangkap gambar untok program Nuqaba' training/fasilitator training/FASTRAIN...kerana asyik sangat melihat peserta-pesrta lain tangkap gambar...tak sedar kat depan ada satu longkang kecik...

'bam'...jatuhla dalam longkang...(kaki ja jatuh)...terseliuh kaki..peserta muslimat lain datang tolong...tapi hamaba Allah tu boleh tersenyum lagi di pagi 1 ramadhan dan mengatakan bahawa masih boleh berjalan normal..tak perlu di papah..kat bilik boleh tendang2 lagi kaki tu..(aktiviti silat yang di ajar utnutk kuatkan kaki)..asma' dah pesan.."la ni memangla tak sakit najwa oii...sat gi hang rasa la sakit dia"..tapi hamba Allah tu hanya senyum...


tempat: asrama kem pds
masa: 1 petang..

"asma..awt kaki ana dok berdenyut-denyut nih??'" tanya hamba Allah tadi...."ha tu lah tadi dok urutla..sepakla.. la ni baru rasa.." kakak2 comitee pun datang bagi ubat dan bandage...beg semua di bawa mereka ke dalam bus...jalanlah hamba Allah tu terhincut-hincut ke dalam bus untuk pulang ke CFS IIUM tercinta....alhamdulillah kejadian ni jadi end of program...sempat rasa semua aktiviti...

p/s: setiap yang terjadi ada hikmahnya..ni adalah ujian kecil di awal Ramadhan...moga diri ni terus istiqamah dengan amalan di bulan Ramadhan...


1 comment:

ummi sha said...

salam Najwa..
Ummi pun pernah jatuh masa sibuk ambil gambar sebab jalanraya tak sama tinggi..jatuh terduduk. Memang kesan sakitnya ambil masa dan kadang kala berhari2 baru lega.
Apa pun, selamat menjalani ibadah puasa, semoga di Rahmati Allah selalu.

SIAPA SAYA

My photo
Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
Puteri sulung dan tunggal kepada Encik Hamali dan Puan Munirah. ::TASKI ABIM:: ::SEK KEB TASEK GELUGOR:: ::SEK MEN SAINS RAJA TUN AZALAN SYAH(SERATAS):: ::ALLIED HEALTH SCIENCES, CFSIIUM:: :: BACHELOR OF DIETETICS IIUM '11-'15
SAYA SAYANG ANDA SEMUA KERANA ALLAH

MEREKA KATA....

Get widget here

Blog Archive