Thursday, January 22, 2009

-kaum ADAM setuju x??

 Mengapa WANITA sangat  Istemewa......
 
 
 
Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata.
 "..i letih
 
 la..dah lewat ni, i nak tido lah...."
 
 Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti
 masuk
 
 pulak
 
 lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice
 cooker
 
 dalam
 
 sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...
 
 susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena
 sambal
 
 masa masak
 
 tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak
 nanti
 
 malam anak
 
 nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la
 
 air...sementara
 
 tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah
 
 kosong....salin la
 
 gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska
 
 esok..nasib baik ade
 
 lagi...ishh...ni lauk bila ni, semalam...dah beku
 
 dah...basuh la
 
 kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin
 
 basuh...penat dah
 
 ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...
 
 tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok
 
 settle...
 

 
 baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g
 bilik,
 
 papa tgk tv
 
 lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke
 
 taska...check...baju 2
 
 pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine
 lotion
 
 untuk sapu
 
 ruam...pampers 4 keping....alamak..telupa pulak
 masukkan
 
 botol...basuh
 
 botol jap...ok settle...
 

 
 ternampak pulak beg g keje...emm..besok nak pakai beg
 polo
 
 coklat lah,
 
 asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg
 
 coklat...cek sume
 
 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh
 
 pulak..selalunya barang yang
 
 tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit
la
 
 beg ni...hangin
 
 je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo
sale
 
 nih...mana

 flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow
 
 sticker, nanti
 
 lupa..ok settle...
 

 
Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi
 tu..tadi
 
 kata nak
 
 tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak
 smayang
 
 jap..."
 

 
 masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2
 
 jenis lak
 
 tu...adoi..gosok gigi...smayang...pakai toner...pakai
 
 treatment
 
 cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...
 
 nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4
 
 pulak...huhuhuhu...
 

 
 bukak almari...emmm...pakai baju hijau ni lah
 besok...gosok
 
 kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak
 
 ni...kat bilik
 
 belakang...
 
 la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade
 lagi,
 
 dah
 
 bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok
 
 baju...gantung
 
 elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa
 yang
 
 dah kotor
 
 dalam tempat kotor...ok  settle..
 

 
 dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk
 
 ni.."..dalam pada nak masuk ke
 
 bilik...owh...pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3
 hari
 
 tak
 
 siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak
 kunci
 
 lagi...grill
 
 pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat
 indon
 
 masuk rompak
 
 umah aku...bukak lampu luar..
 

 
 ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan
 budak
 
 ni...banyak
 
 nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi....ok dah
 ...
 

 
 ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si
 
 comel ni
 
 kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm,
 tukar la
 
 pempers
 
 ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain
 la...nanti
 
 g Sogo 25 hb
 
 ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh
 jangan la
 
 bangun tgh
 
 malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet
 dreams...
 

 
 aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu
 
 kurus aku
 
 nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan

 alarm...setkan
 
 program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..
 
 ahh...boring...panas pulak lotion nih..dah
 
 la...emm..sedapnya lelapkan
 
 mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari
 
 ini,...mohon
 
 keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup
 
 tv..."...i dah ngantuk
 
 sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam
 ni,
 
 bola pun
 
 takde..."...selang seminit  ...dengar suara papa
 
 berkeruh...dah agak
 
 dah....
 

 
 So?....apa yang peliknya..??
 

 
 Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE
 
 BANYAK KERJA NAK
 
 KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...
 

SIAPA SAYA

My photo
Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
Puteri sulung dan tunggal kepada Encik Hamali dan Puan Munirah. ::TASKI ABIM:: ::SEK KEB TASEK GELUGOR:: ::SEK MEN SAINS RAJA TUN AZALAN SYAH(SERATAS):: ::ALLIED HEALTH SCIENCES, CFSIIUM:: :: BACHELOR OF DIETETICS IIUM '11-'15
SAYA SAYANG ANDA SEMUA KERANA ALLAH

MEREKA KATA....

Get widget here

Blog Archive