Saturday, April 18, 2009

REUNION 6 CEMERLANG SEKOLAH KEBANGSAAN TASEK GELUGOR 2003

Assalamualaikum....

Penat tapi gembira.Perasaan yang dapat ana gambarkan sekarang. 2.30 petang ana,aisyah dan nani bertolak ke rumah asiff dan di hantar oleh ummi. Terkejut sangat sebab di sambut oleh budak-budak lelaki darjah 6 Cemerlang 2003 dulu.Boleh pulak tegur ana....Najwa lama gila tak jumpa ko...huhuh..Semua muka dah lain. Hati tertanya-tanya mana budak perempuan? Masuk dalam rumah ada lah beberapa orang budak perempuan.Kemudian makan-makan.Kemudian sembang-sembang.Topik utama mestilah pasal matrik.

NAJWA-MATRIK ARAU PERLIS
ZUN-MATRIK ARAU PERLIS
AISYAH-MATRIK PAHANG
NANI-MATRIK PONGSU SERIBU PENANG
ASIFF-MATRIK CHANGLUN KEDAH
SYAHMI-MATRIK PONGSU SERIBU PENANG
ZAIM-MATRIK NEGERI SEMBILAN

YANG LAIN2 X SEMPAT NAK TANYA...

Sempat bersembang dengan syahmi ex star,asiff ex-smap kajang.zaim ex-kisas dan budak2 perempuan yang lain...

pastu nak ke dapur balik tapi tiba-tiba kasut hilang...hahahah rupanya akmal yang amik..bawak sorok atas pokok...gila perangai budak-budak macam darjah 6 dulu still ada...hehheh...lepas tu tangkap gambar ramai-ramai sebab tak tau bila nak jumpa balik.....then bila nak balik zaim dan mussodiq hantar naik kereta mussodiq...laju gila mussodiq bawak nak bangga lah tuh dah dapat lesen...hmm gambar nanti ana masukkan..asiff tak hantar lagi...

moga-moga boleh jumpa lagi ex 6 Cemerlang sktg tahun 2003....

WANITA PENARIK LELAKI KE NERAKA

Assalamualaikum  wbt.

Seseorang wanita itu apabila di hari akhirat akan menarik empat golongan lelaki bersamanya ke dalam neraka?

Na'uzubillah.

Pertama:- Ayahnya

Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia.  Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.....tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.

Kedua:- Suaminya

Apabila  seorang suami  tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum  lelaki yang bukan mahram, apabila suami mendiam diri......walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal) maka dia akan ditarik oleh isterinya.

Ketiga:- Abang-abangnya

Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke pula abang-abangnya.....jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM ....tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

Keempat:- Anak Lelakinya

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di akhirat kelak.......nantikan tarikan ibunya. Maka kita lihat bertapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat...maka kaum lelaki yang bergelar ayah / suami / abang atau anak harus memainkan peranan mereka yang sebenar tidak silap firman ALLAH S.W.T.:-

"HAI ANAK ADAM PERIHARALAH DIRI KAMU SERTA AHLIMU DARI API NERAKA, DIMANA BAHAN PEMBAKARNYA IALAH MANUSIA DAN BATU-BATU....."

Hai wanita, kasihankan ayah anda, suami anda, abang-abang anda serta anak-anak lelaki anda...kesiankanlah mereka dan diri kamu sendiri......jalankan perintah ALLAH S.W.T. dengan bersungguh-sungguh dan dengan ikhlas..

Akhir kata, marilah kita berdoa agar kita semua terselamat dari ditarik dan tertarik....oleh mana-mana pihak.

Harga seseorang muslim adalah sangat berharga. ALLAH S.W.T. nilaikan seseorang muslim dengan SYURGA... semua kaum muslim masuk syurga..... janganlah kita membuang atau tidak mengendah janji ALLAH S.W.T.

SEMOGA KITA SEMUA TERGOLONG DARI AHLI SYURGA YANG MEMASUKI-NYA TANPA HISAB. 

AMIN..... YA RABBALALAMIN.

Wassalam. 

SIAPA SAYA

My photo
Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
Puteri sulung dan tunggal kepada Encik Hamali dan Puan Munirah. ::TASKI ABIM:: ::SEK KEB TASEK GELUGOR:: ::SEK MEN SAINS RAJA TUN AZALAN SYAH(SERATAS):: ::ALLIED HEALTH SCIENCES, CFSIIUM:: :: BACHELOR OF DIETETICS IIUM '11-'15
SAYA SAYANG ANDA SEMUA KERANA ALLAH

MEREKA KATA....

Get widget here

Blog Archive