Sunday, January 17, 2010

SEMINGGU YANG MACAM-MACAM

Minggu ni satu minggu yang macam-macam. Minggu ni minggu yang buatkan ana cepat sensitif, tension, pressure dan macam-macam lagi. Mungkin orang nampak macam relaks tapi hakikatnya luar saja macam tu, dalam Allah saja yang tau.

Minggu ni gerak kerja ADG di ambang final. Esok malam (ISNIN) AGD akan berlangsung di HOTEL SINGGAHSANA. So semua unit sangat bekerja keras sekarang. Yang paling tertekan rasanya unit SPONSORSHIP. Yela tinggal lagi berapa hari, sponsor tak masuk-masuk lagi. Hanya Allah yang tahu perasaan macam mana. Pening jugak kepala dok pikir kat mana lagi nak dapat sponsor nih. Cemburu bila melihat unit lain hampir berjaya dengan amanah masing-masing. Tapi unit sponsor saya?? HHHmmm...

Macam yang di bagi tahu tadi, minggu ni minggu yang sangat sensitif. Air mata sangat pemurah minggu ini. Ya anda semua tak nampak, even yang rapat dengan ana pon tak nampak. Sebab hakikat diri memang tak suka nangis depan orang, tak suka cerita masalah dekat orang. Semuanya nak pendam sorang-sorang. Bagi yang dah nampak ana nangis tu, itu mungkin rezeki anda, tapi masa tu memang sangat-sangat pressure. Tapi after kejadian tu ana dah janji dah, tak nak nangis depan orang lagi!!!

Hingga ke saat ini sangat-sangat berharap ada sponsor yang akan masuk dan terus masuk. Amin. Rezeki tu semua dari Allah. Kami dah berusaha. Sekarang kami serah segalanya pada Allah. Rezeki Allah kita tak boleh nak jangka. Mungkin Allah nak uji kita dulu sebelum Allah bagi rezeki tu. Kan3???

Akibat terlalu pressure, hari khamis tu ana dapat sesuatu dari Allah. Ana dapat DEMAM + BATUK + SELESEMA + SAKIT KEPALA. Alhamdulillah. Allah nak hapuskan dosa-dosa lecil ana nih. Sampai sekarang demam masih belum kebah. Kalau tak sihat jugak mungkin ana tak pergi AGD malam ISNIN nih. Sebab ana sangat-sangat tak larat. Tapi doakanlah ana cepat sembuh yer. Doakan jugak ada sponsor yang masuk sampai petang ISNIN tu. AMin....

p/s: nantikAN sambungan kisah beberapa jam sebelum AGD, semasa AGD dan selepas AGD...dan apa jadi kepada sponsor???

1 comment:

aqih said...

lumrah la tu dalm buat keja..duit x msuk lgi..pap pun,klu da rs tension,jgn smpn ssorg tau..cr la kwn2 y plg akrab n story kat dia..insyallh...lapng la ckit dada tu..
Maslah2 y ada dlm hidup ni,prkara biasa.semua perlu ada mslh hatta nabi sndr pon ada mslh sejak baginda kecil kan..apatah lagi kita umat bginda.shraring moment..hhee

SIAPA SAYA

My photo
Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
Puteri sulung dan tunggal kepada Encik Hamali dan Puan Munirah. ::TASKI ABIM:: ::SEK KEB TASEK GELUGOR:: ::SEK MEN SAINS RAJA TUN AZALAN SYAH(SERATAS):: ::ALLIED HEALTH SCIENCES, CFSIIUM:: :: BACHELOR OF DIETETICS IIUM '11-'15
SAYA SAYANG ANDA SEMUA KERANA ALLAH

MEREKA KATA....

Get widget here

Blog Archive