Wednesday, March 3, 2010

USTAZAH NAJWA

Assalamualaikum. Apa khabar semua? Iman sihat? Amal sihat? Akal waras? Moga-moga dalam masa kita bercuti ni, iman, amal dan akal kita tak turut bercuti jugak la yer. Moga cuti yang ada ni kita isi dengan perkara yang bermanfaat.

Bagi ana yang tak ada short sem nih, agak buntu jugak nak buat apa dekat rumah. Tapi alhamdulillah Allah tunjuk jalan. Banyak kerja yang datang secara tiba-tiba. InsyaAllah 12 sampai 14 MARCH ni akan jadi fasilitator untuk satu program di perlis.

Hari Selasa hari tu, masa makan tiba-tiba abah cerita ada sorang ustazah dekat PASTI ni accident. So sementara waktu ni tak da sapa yang nak ganti. Mulut ni gatai-gatai pergi cakap "Mai kakakla yang ganti. Tengah cuti tak buat apa nih." Tak sangka pulak abah amik serious. So sekarang ni jadi ustazah la ana dekat PASTI AZ ZAHRAH. Bersama dengan kanak-kanak. Rasa macam balik ke zaman dulu-dulu jer. Macam-macam kerenah. Biasalah budak-budak. Teringat ana masa kecik dulu. Tapi ana baik lagi kot. HUHUHU...

Berazam nak jadi ustazah yang baik nih. Lagipun ana suka budak-budak so no hal la...heheh. Tapi banyak pengalaman tu.

Nak tau ana mengajar apa? Pengalaman mengajar? Nanti ana citer dalam next post yer.

FAMILY BESAR MEDCY

Assalamualaikum. Alhamdulillah tengah dalam mood cuti ni. Hari ni tak mula mengajar lagi. Mengajar? nanti ana masukkan cerita macam mana ana boleh tiba-tiba mengajar pulak nih. Untuk post kali ni ana nak cerita tetang MEDCY's PICNICS yang dibuat pada 23 Februari lepas.

Alhamdulillah sangat seronok bagi ana. Cuma yang tak bestnya sebab Kak Mas tak ada. huhu..Apa2 pown memang sangat2 seronok.

Sejak ana dalam MEDCY ni rasa macam dalam satu FAMILY yang BESAR PUNYA!! Ni ayatHUSNA la nih. Banyak suka duka dalam MEDCY nih. Ada suka ada duka. Ada gaduh ada sayang. Ada yang memang selalu sangat gaduh. Pantang jumpa. Ish3. Sapa la tu kan??

Picnic kali ni kami buat di TAMAN TASEK PERDANA. Yang bestnya sebab masa tu hari kerja. So memang tak dak orang. Taman tu macam kami yang punya. Setiap lajnah kena bawak makanan yang diorang masak sendiri. Ada GARLIC BREAD, SUP, SOSEJ, AYAM GORENG, NURGET, COCTAIL dari MAINBOARD huhu dan banyak lagi la. Tak larat nak sebut.

So ana tempekla gambar-gambar ni. Senang sikit kan. So selamat tengok la yer.


presiden bersantai

nik mencurahkan perasaan

makan je tau...

family BESAR PUNYA!!


lambai dulu

segala bekalan

hah lega...

posing depan KC sebelom bertolak

SIAPA SAYA

My photo
Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
Puteri sulung dan tunggal kepada Encik Hamali dan Puan Munirah. ::TASKI ABIM:: ::SEK KEB TASEK GELUGOR:: ::SEK MEN SAINS RAJA TUN AZALAN SYAH(SERATAS):: ::ALLIED HEALTH SCIENCES, CFSIIUM:: :: BACHELOR OF DIETETICS IIUM '11-'15
SAYA SAYANG ANDA SEMUA KERANA ALLAH

MEREKA KATA....

Get widget here

Blog Archive