Saturday, March 6, 2010

SYUKRAN ATAS KEHADIRAN ANTUM

Jika pada zaman Rasulullah S.A.W., para sahabat merupakan antara insan-insan penting yang berada di samping Baginda. Mereka sentiasa membantu Baginda. Melindungi Baginda dan sanggyp buat apa sahaja demi Baginda. Rasulullah sangat-sangat sayangkan sahabat-sahabat baginda ini. Melalui sirah nabi, dapat kita ambil ibrah bahawa sahabat merupakan perkara penting yang perlu ada bersama kita. Sahabat yang akan mencerminkan diri kita.


Di kala diri melangkah ke fasa baru, Allah utuskan sahabat-sahabat untuk menasihati diri yang sering alpa ini. Banyak message dan call yang ana terima dari sahabat-sahabat. Nasihat-nasihat berguna dihulurkan. Terasa diri ini sangat di sayangi. Syukran Ya Allah kerana kurniakan mereka buat diriku.

Bila diri sering leka dengan dosa, Engkau tegur hambaMu ini melalui sahabat-sahabatku. Subhanallah cantik aturanMu Ya Allah. Subhanallah cantik susunanMu.

Ya Allah ketika ujian-ujianMu datang kepadaku, seringkali aku menangisinya. Namun kau hantar sahabat-sahabat untuk kuatkanku kembali. Kau utus mereka untuk tenangkanku. Kau utus mereka bagi menemaniku. Terima kasih Ya Allah.


Semakin diri melangkah dan terus melangkah dalam medan perjuangan, semakin rancak Kau temukan diriku dengan sahabat-sahabat yang turut sama berjuang. Membuatkan diriku semakin bersemangat dan semakin teruja untuk terus berjuang. Terima kasih sahabat di atas kehadiranmu. Terima kasih sahabat di atas kesanggupanmu berjuang bersamaku. Terima kasih sahabat kerana kasih sayangmu.

Terima kasih Ya Allah di atas kurniaanMu. Terima kasih Ya Allah atas kasih sayangmu. Terima kasih Ya Allah atas nilai ukhwah yang Kau berikan.

Duhai sahabat, mari kita berdoa. Moga di Syurga nanti kita berpegangan tangan berlari-lari di dalamnya.

SIAPA SAYA

My photo
Tasek Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
Puteri sulung dan tunggal kepada Encik Hamali dan Puan Munirah. ::TASKI ABIM:: ::SEK KEB TASEK GELUGOR:: ::SEK MEN SAINS RAJA TUN AZALAN SYAH(SERATAS):: ::ALLIED HEALTH SCIENCES, CFSIIUM:: :: BACHELOR OF DIETETICS IIUM '11-'15
SAYA SAYANG ANDA SEMUA KERANA ALLAH

MEREKA KATA....

Get widget here

Blog Archive